Ταϋλανδέζικο μασάζ και αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων

Σας ταλαιπωρούν μυϊκά πιασίματα λόγω έντονης σωματικής δραστηριότητας ή πιασίματα λόγω κακής στάσης του σώματος?

Τότε το ταϋλανδέζικο μασάζ, το οποίο βασίζεται στην αρχαία ταϋλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της yoga, είναι το σωστό είδος μασάζ για εσάς.

Το ταϋλανδέζικο μασάζ είναι η καλύτερη επιλογή για μυοσκελετικά προβλήματα και βοηθάει στην σωστή στάση σώματος. Δρα σε μαλακούς ιστούς – μύες, τένοντες και συνδέσμους – και σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του μυϊκού τόνου. Ο συνδυασμός των πιέσεων – σε βελονιστικά ή ρεφλεξολογικά σημεία σε όλο το σώμα – και των διατάσεων, αρχικά χαλαρώνει και κατόπιν βελτιώνει την ελαστικότητα των σφιγμένων μυών (των μυών σε σύσπαση), ανακουφίζοντας τον μυϊκό πόνο, μειώνοντας τον χρόνο επούλωσης και επιτρέποντας μεγαλύτερο εύρος κινήσεως των αρθρώσεων. Όσον αφορά στην ορθοσωμία, η δράση του ταϋλανδέζικου μασάζ είναι παρόμοια με εκείνη της γιόγκα. Οι διατάσεις που περιλαμβάνει  συμβάλλουν στη σωστή ευθυγράμμιση, βελτιώνοντας τη συνολική στάση του σώματος. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι δρα θετικά σε σκελετικά προβλήματα, μπορεί ακόμη και να αντιστρέψει εκφυλιστικές καταστάσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως η κύφωση, η σκολίωση και η λόρδωση.

Πρόκειται για ένα αρκετά διαδραστικό είδος μασάζ με την έννοια ότι ο θεραπευτής πότε-πότε δίνει παραγγέλματα στον δέκτη, του τύπου «δώσε μου το χέρι σου», «πιάσε με» ή «τέντωσε ένα άκρο», και διαφορετικό σε σύγκριση με άλλα είδη μασάζ, καθότι πραγματοποιείται με άνετο ρουχισμό σε στρώμα χωρίς λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η ανάλαφρη και χαλαρωτική αίσθηση «ανοίγματος» όλου του σώματος και ηρεμίας.

Tagged with: , , ,